Χιλιάδες χρόνια ιστορίας σας περιμένουν

Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, διακρίνεται για την πλούσια ιστορία της, τις ομορφιές της και την ιδιαίτερη κουλτούρα των κατοίκων της. Ο Ιπποκράτης άσκησε την ιατρική στο όνομα του Ασκληπιού στο Ασκληπιείο.

Το πανέμορφο αυτό νησί, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, είναι το τρίτο σε μέγεθος μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Η έκτασή του φτάνει τα 290 τ.χλμ, έχει σχήμα στενόμακρο και στη νότια πλευρά του συναντάμε δυο βουνά, το Δίκαιο και το Σίμπατρο.

Η Κως έχει πυκνή βλάστηση. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του νησιού εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Το έδαφος του νησιού είναι πεδινό και καλλιεργήσιμο και στους αμπελώνες της παράγεται εκλεκτό λευκό, γλυκό κρασί. Επίσης το νησί είναι γνωστό για την παραγωγή τομάτας.

Από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας η Κως γέννησε σπουδαίες προσωπικότητες και έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο. Ευτύχησε με πολλές περιόδους άνθισης που έχουν αποτυπωθεί στα ερείπια των αρχαίων πόλεων και των σημαντικών μνημείων της.

Ήταν το μήλον της έριδος μεταξύ των Γενοβέζων, των Ενετών, των Τούρκων και των Ιταλών κατακτητών.

Διατηρώντας την ταυτότητά τους, οι κάτοικοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ανείπωτη ομορφιά και την σημαντική διαδρομή στο χρόνο και προήγαγαν το νησί σε κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό. Οι επίπεδες περιοχές έχουν κάνει το ποδήλατο εξαιρετικά δημοφιλές με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες από 5.000 ενοικιάσεις καθημερινά.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών όπου φιλοξένησε περισσότερους από 800.000 τουρίστες πέρυσι ξεπερνώντας κατά πολύ τον τοπικό πληθυσμό των 22.000.

Η πόλη της Κω και η Καρδάμαινα και είναι τα δύο μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα.