Η Κως είναι έτοιμη να σας αποκαλυφθεί 

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ποδήλατο και αρχίστε την εξερεύνηση 


Κως, τότε και τώρα

Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη , πατέρα της ιατρικής, διακρίνεται για την πλούσια ιστορία της, τις ομορφιές της και την ιδιαίτερη κουλτούρα των κατοίκων της.

Το πανέμορφο αυτό νησί, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, είναι το τρίτο σε μέγεθος μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Η έκταση του φτάνει τα 290 τ.χλμ. Έχει σχήμα στενόμακρο και στη νότια πλευρά του συναντάμε δυο βουνά, το Δίκαιο και το Σίμπατρο.

Η Κως έχει πυκνή βλάστηση. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του νησιού εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Το έδαφος του νησιού είναι πεδινό και καλλιεργήσιμο. Στους αμπελώνες της Κω παράγεται εκλεκτό λευκό, γλυκό κρασί, ενώ το νησί είναι επίσης διάσημο για την παραγωγή τομάτας.

Από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας η Κως, αιωνόβια γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων, έγινε διάσημη ως τα πέρατα του κόσμου.

Γνώρισε περιόδους άνθησης οι οποίες καταγράφονται στα ερείπια των αρχαίων πόλεων και των σημαντικών μνημείων. Ήταν το μήλον της έριδος μεταξύ των Γενοβέζων, Ενετών, Τούρκων και Ιταλών κατακτητών.

Διατηρώντας την ταυτότητά της, οι κάτοικοι εκμεταλλεύονται αυτή την ανείπωτη ομορφιά και σημαντική διαδρομή στο χρόνο, προήγαγαν το νησί τους σε κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό.

Επίπεδες διαδρομές έχουν κάνει το ποδήλατο εξαιρετικά δημοφιλές με περίπου περίπου 5.000 ενοικιάσεις καθημερινά. Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών η Κως πέρυσι φιλοξένησε περισσότερους από 800.000 τουρίστες ξεπερνώντας κατά πολύ τον τοπικό πληθυσμό των 22.000.

Η Πόλη της Κω και η Καρδάμαινα είναι τα δύο μεγάλα θέρετρα.