Ζήστε την μοδάτη πλευρά του νησιού

ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ

Δημοφιλής περιοχή για σέρφερς και παραλία με γκρίζα άμμο και χαλίκι.

ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

Δυτικά από το Ασκληπιείο, στις πράσινες πλαγιές του βουνού Δίκαιος βρίσκεται μία ομάδα από χωριουδάκια γνωστά ως περιοχή Ασφενδιού. Χαμένα μέσα στο πράσινο του δάσους, δυστυχώς, είναι το μόνο μέρος της Κω που μπορεί πραγματικά να ονομαστεί παραδοσιακά ελληνικό.

Στο Παλαιό Πυλί υπάρχει ένα καταπληκτικό κάστρο σκαρφαλωμένο σε ένα αποκορύφωμα του βράχου, ερειπωμένο με υπέροχη θέα προς στους λόφους και τη θάλασσα.

Οι Ασώματοι έχουν τα πιο γραφικά ασβεστωμένα σπίτια του νησιού, ενώ η Ευαγγελίστρια έχει μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες.

Στη Zιά ο ήλιος έχει αρχίσει να δύει και τα τουριστικά λεωφορεία ξεφορτώνουν δεκάδες επισκεπτών κάθε βράδυ για να απολαύσουν εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα.

Οι ταβέρνες είναι γνωστές για το καλό φαγητό και το χωριό μπορεί να υπερηφανεύεται για τον παλαιότερο ανεμόμυλο στο νησί.

ΕΜΠΡΟΣ ΘΕΡΜΗ

Πέρα από το ακρωτήριο στη νότια ακτή βρίσκονται οι θερμές ιαματικές πηγές Εμπρός Θέρμη.

Τα πλήθη κατακλύζουν την περιοχή και δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Βράχια και μαύρη ηφαιστειογενής άμμος είναι τα χαρακτηριστικά της.

Η εγγύτητα της πόλης της Κω, τα τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και οι θερμές φυσικές πηγές καθιστούν την περιοχή ένα δημοφιλή τόπο για τους εκδρομείς.

ΠΟΛΗ ΚΩ

Ο οργανωμένος τουρισμός της Κω εξακολουθεί να έχει κάτι νέο να προσφέρει και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

ΚΩΣ είναι ένα μείγμα παραλιακού θερέτρου, ανοιχτού κλαμπ και αρχαίων ερειπίων. 

Ήταν ο σεισμός του 1933 που αποκάλυψε τα περισσότερα από τα αρχαία ερείπια τα οποία στη συνέχεια ανασκάφτηκαν και αναστηλώθηκαν από τους Ιταλούς.

Η πλατεία Ελευθερίας είναι η κεντρική πλατεία της πόλης, χωρίς κίνηση οχημάτων, με ένα όμορφα ανακαινισμένο Τζαμί και επιβλητικά Ιταλικά κτήρια. 

ΠΛΑΤΑΝΙ

Εσωτερικά από την πόλη της Κω είναι το χωριό Πλατάνι, το τελευταίο καταφύγιο της μουσουλμανικής κοινότητας του νησιού.

Στη δεκαετία του 1960 υπήρχαν περίπου 3.000 μουσουλμάνοι από την Τουρκία ενώ τώρα είναι μερικές εκατοντάδες.

Σε κοντινή απόσταση είναι ένα εβραϊκό νεκροταφείο που περιβάλλεται από πεύκα.

Οι ημερομηνίες στις επιτύμβιες στήλες καταλήγουν απότομα στη δεκαετία του ’40, όταν οι κατακτητές Γερμανοί έστειλαν όλους τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΨΑΛΙΔΙ

Περίπου 3 χλμ νότια της πόλης της Κω ακριβώς στην προέκτασή της βρίσκεται το Ψαλίδι.

Οι παραλίες έχουν σκληρά βότσαλα με πρόσβαση κυρίως κάτω από μερικές πολύ απότομες διαβάσεις.

Η καλύτερη παραλία είναι γνωστή ως Blue Beach, μια ευχάριστη καταπράσινη περιοχή στην οποία μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία.

Ο μόνος λόγος που συστήνεται η περιοχή είναι η εγγύτητα προς την πόλη της Κω για όσους θέλουν διακοπές με έντονη νυχτερινή ζωή.

Τα λεωφορεία είναι συχνά και φτηνά.